Ve středu zavítáme na Folimanku.

13. kolo odehrajeme v Praze.

ČÍST DÁLE

8. 12. 2020

Preview: USK Praha: NH Ostrava

Kolo: 13.

Datum: 9.12.2020, 18:30 

 

Ve třináctém kole KNBL se ostravští basketbalisté vydají opět na palubovku soupeře. Ve třetím venkovním zápase za sebou se tentokrát utkají s USK Praha. Celek z našeho hlavního města do zápasu půjde po nešťastně zvládnuté koncovce na palubovce Pardubic. 

Ty vyhráli díky svému pointguardovi Vyoralovi, který v klíčových momentech zachoval chladnou hlavu a nakonec dovedl svůj tým k výhře.

To Ostravané dále natahují sérii bez vítězství. Další porážku utrpěli v sobotním zápase v Hradci Králové. Se svým soupeřem se však dlouho drželi. Po třech periodách bylo skóre vyrovnané 75:75. Pak však přišli na řadu ztráty hostujícího celku a domácí tým jich naplno využil. 

Nejlepším střelcem hostujícího týmu byl s 27 body Waterman, který potvrdil svou dosavadní formu. V průměru nasází 16 bodů a 9 doskoků na zápas.

 

Oba celky se v této sezóně již jednou potkali. V půlce měsíce září se v ostravské hale Tatran odehrálo velmi zajímavé střetnutí. Domácí potřebovali zabrat po prvním neúspěchu s Hradcem a to se zjevně podařilo. Zápas se velmi vydařil zejména Martinovi Nábělkovi, který nasbíral 31 bodů!  Ten je bohužel momentálně ve stavu zraněném a svému týmu nemůže pomoci. 

Tým trenéra Bálinta nadále kosí marodka a kromě  dlouhodobě zraněného Nábělka nemohl v posledních 2 zápasech počítat se službami Petra Bohačíka a Radka Pumprly. A jak se ukázalo, tak ztráty to byly velmi citelné. 

 USK zase v sobotu nemohli počítat se svým ústředním rozehrávačem a MVP měsíce října Ondřejem Sehnalem.  Zápas na Folimance začíná v 18:30 a sledovat ho můžete opět na TVCOM v přiloženém odkazu. 


 

Adam Choleva k zápasu říká: “ USK hraje letos skvělý basketbal, mohou se opřít o Sehnala, střelbu Štěrby s Marešem a podkošem mají dobrého pivota Rikiče. Abychom mohli pomýšlet na vítězství, tak je potřeba tyto zbraně eliminovat. Uvidíme, kdo z marodů se nám už vrátí do sestavy. Rozhodně nejedeme do Prahy zápas jen tak odehrát.  Opět chceme dát větší minutáž našim hráčům, kteří při absenci stěžejních opor dostávají prostor a také se pokusíme skolit našeho soka."

Absence: Nábělek, Snopek, Bohačík


Odkaz: https://bit.ly/tvcomusknhostrava

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

03

dny

03

hodiny

31

minut

00

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále