Výhrou v Kolíně si zajišťujeme přímý postup do play off!!

Po více jak 9 letech se podíváme do play off!!! Kolín porážíme 87:83. V play off vyzveme nejprve Děčín.

ČÍST DÁLE

12. 4. 2023

Review: BC Geosan Kolín vs NH Ostrava

Kolo: 14. kolo skupiny A1

Datum: 12.4. 2023

V posledním kole skupiny A1 svedli celky Kolína a NH srdnatý boj o 6. místo zaručující přímý postup do play off. No a navzdory nepříznivému startu do zápasu se nakonec radovali hráči Ostravy. Vedeni nejenom opět skvěle hrajícím Malikem Morgana (dnes 23 bodů) a také dalšími jeho spoluhráči se dokázali dostat z -14 bodů do vedení a koncovku výborně zvládli.

Domácí hráli bez Odomese, ale i tak byli zejména v první půli velmi aktivní a po zásluze šli do kabin s pohodlným vedením. Po změně stran se vývoj hry přeci jen otočil ve prospěch NH a v momentě, kdy se hosté dostali do vedení, tak už ho nepustili.

Po více jak 9ti letech si zaručili přímý postup do play off a utkají se v něm s Děčínem.

Body Ostravy: 23 Morgan, 16 Mathon, 15 M. Svoboda, 13 Majerčák, 13 Radukič, 7 Bohačík

Body Kolína:16 Číž, Slavinskas a Petráš po 15,11 Novotný,8 Jelínek, 7 Mareš, 3 Dlugoš,, 4 Lošonský

Trojky:7:9

Doskoky: 43:42

Ohlasy po utkání:

Filip Novotný (křídlo BC GEOSAN Kolín): „Bohužel jsme dnes nezvládli velmi důležité utkání. První poločas jsme odehráli slušně, ale ve druhém nás Ostrava zaskočila zónovou obranou na kterou jsme nenašli recept. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na USK Praha. Věřím, že to zvládneme.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Pro nás nesmírně důležitá výhra. Vybojovali jsme si 6. místo, což je víc, než předsezonní cíl. Já jsem rád za kluky, za to, jak celou sezónu bojovali. Ne jen dnes, byť ve 2. čtvrtině a prvních pět minut 3. čtvrtiny jsme hráli vlažně a ne jako zápas s takovou důležitostí. To see pak změnilo, začali jsme bojovat o každý balon, něco nám padlo i zvenku. Dokázali jsme to otočit a je to pro nás obrovské vítězství, teď nás čeká odpočinek a příprava na Děčín před začátkem play-off.”

Matej Majerčák (rozehrávač NH Ostrava): „V první řadě jsem velmi šťastný, že se nám podařilo přímo postoupit do play-off. Před sezonou to asi nikdo nečekal. Dnešním zápasem jsme ukázali, že s tímhle bojovým duchem můžeme hrát s každým. Hlavně takto musíme hrát 40 minut, v poločase v šatně jsme si řekli, že se musíme víc uvolnit, ta důležitost nám svazovala ruce, ale ve druhém poločase jsme se dokázali uvolnit. Ukázali jsme charakter, začali jsme bojovat a zvládli jsme to. Teď máme dost času na přípravu před play-off.”

Adam Konvalinka (kouč BC GEOSAN Kolín): „Tohle se hodnotí strašně těžce, protože první poločas vypadal, že by to mohlo jít i bez Odomese, který nám dnes chyběl, a že to nebude vůbec znát. Někteří hráči se vraceli po zranění a tak dále. Ostrava ale ve druhé půli dokázala, že do té šestky asi patří víc, šla si za tím mnohem agresivněji, dobře měnila obrany. Nám se nepodařilo do té jejich zóny nic vymyslet a vytvořit a dneska jsme smutnější. Předkolo play-off na USK Praha, čeká nás příprava, v sobotu do toho zase vletíme a já doufám, že potvrdíme, že jsme ve skupině A1 byli právem a tu sérii dovedeme do vítězného konce a pak se postavíme dalšímu týmu, který nás bude čekat ve čtvrtfinále.”

Pokřik: https://bit.ly/41ghrj6

https://www.youtube.com/watch?v=0Xi9RguHz0M
https://bit.ly/41ghrj6

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

04

hodiny

55

minut

58

vteřin

vs.

20. 5. 2024 18:00

ARMEX Sportcentrum - Děčín 1, 1. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

57:86

19:2136:4654:63

10. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Semifinále