Z Brna se vracíme s vysokou porážkou.

ČÍST DÁLE

4. 1. 2024

BRNO DOROVNALO USK. NADĚJE NH SE ROZPLÝVÁ

Mužům zpod Špilberku se po jednozápasové děčínské odstávce vrátil do sestavy rozehrávač a motor Viktor Půlpán, hostům z Ostravy naopak chyběl tahoun Madden a na výsledku se to podepsalo monstrózně. Brno doma rozdrtilo Novou huť 94-69 a tři kola do konce základní části tak zřejmě zničilo i její sny o skupině A1.

Půlpán už v úvodu vytáhl svůj tým do trháku 16-8, a i když Rhodes s Wiliamsem pak skore téměř dorovnali, Dáňa s Brown-Soaresem a Musilem nakopli nový nápor, který opět Půlpán vyhrotil čtyři minuty před poločasem až k rozdílu dvaceti bodů (45-25). A právě tam skončilo veškeré zápasové napětí.

Brno, které už dorovnalo bilanci USK, vedli Brown-Soares (23+8 doskoků), Zdanavičius (17+8 doskoků, TH 10/9), Půlpán (12+7 doskoků, 6 asistencí), Lee (11), Musil a Dáňa (po 10). Za NH mírnili porážku Rhodes (14), Williams (10+7 doskoků a 6 asistencí) a Jeter (10). Z pole přesnější domácí (v procentech 48-29) sklidili zejména víc trojek (11-8).

Martin Vaněk (trenér Basket Brno): „Celkově jsme potřebovali utkání, kde bychom vyhráli větším rozdílem. Na konci to bylo vidět, hráli všichni a všichni si dnes basketbal užívali. Tvrdě pracujeme na tréninku, dnes jsme se trochu uvolnili a skočili jsme do zápasu, proto to dopadlo takovým rozdílem. Zápas rozhodl nástup do třetí čtvrtiny, nechtěli jsme dopustit to, co se nám tady stalo s Kolínem. Utekli jsme na 20 bodů a pak už se Ostravě hrálo těžce.”

Terrell Brown-Soares (pivot Basket Brno): „Oproti Děčínu to byl daleko lepší výkon. V útoku mají týmy lepší a horší dny, ne vždy to vyjde. Do utkání jsme vstoupili s velkou energií, jsem rád, že mladí hráči hráli v posledních minutách skvělý basketbal a bojovali.”

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „Už na začátku nám ujel vlak, my jsme nevěděli, co hrát. V útoku jsme postrádali Rashada Maddena, každý se na sebe díval a hledal ho tam a on tam nebyl. Tupě jsme to ostřelovali z perimetru a to není ta zbraň, to není naši hra. K tomu se přidala asi nejhorší obrana v letošní sezoně a vyvrcholilo to 51 obdrženými body v poločase. Bohužel jsme prohráli, dnes to byla pro nás šance ještě zabojovat o A1, teď už jsme na velmi tenkém ledě.”

Matyáš Janů (křídlo NH Ostrava): „Jediné pozitivum zápasu je, že se na palubovku dostali všichni hráči. Právě my mladí jsme snad ukázali, že do budoucna můžeme hrát nejvyšší ligu. Dnes jsme nehráli s dobrou energií, nebojovali jsme na doskoku, Brno bylo také lepší ve hře 1 na 1. Prostě nám to nevyšlo.”

Fotky ze zápasu: https://bit.ly/3H4zEYP

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále