Z Kolína si přivážíme vysokou porážku.

V Kolíně vysoce prohráváme.

ČÍST DÁLE

31. 10. 2021

14 trojek i stovka pro Novou huť od Medvědů

Znamenají-li poslední ligové dny, že kolínská skvadra už definitivně našla svou jarní formu, mají se soupeři nač ”těšit”. Nová huť se v medvědím stánku po dlouhém výjezdu ještě ani nestihla pořádně rozkoukat a už mohla po první čtvrtině balit na cestu domů. V tu chvíli prohrávala vysoko 32-11 a v poločase s rozdílem 62-31 a více než dvojnásob horší střelbou z pole bylo pro hosty ještě hůř. A to se o skoro polovinu produkce GEOSANU postarali náhradníci, takže téměř nemusel být vidět lídr týmu Číž (4 body).

Konečný účet utkání zněl 105-81, což vyznačilo už pátou výhru Kolína za posledních šest kol. Jeho tahouny byli Číž (19+9 asistencí, trojky 8/4), Petráš (18+11 doskoků), Mareš (16), Lošonský (15), Jelínek (14) a Novotný (10). Za NH, v jejímž dresu se vůbec neprosadili Radukič a Ubilla, byli dvojciferní jen Vann (22) se Štěpánem Svobodou (10). Kolín Ostravu přestřílel z trojek (28/14 - 30/9) i šestek (19-12) a také ji jasně přeskákal (44-29).

 

Miroslav Sodoma (kouč BC GEOSAN Kolín): ”Zcela zasloužené vítzství. Vstoupili jsme do utkání velice koncentrovaně a první čtvrtina skončila 32-11. Druhá byla 30-20, kdy už nebyla úplná koncentrace v obraně, ale myslím si, že v poločase jsme měli dostatečný náskok. Samozřejmě ještě v šatně jsem hráče nabádal, abychom se koncentrovali do třetí čtvrtiny, že ta může rozhodnout, soupeř se může ještě o něco pokoušet. Začátek druhé půle byl takový zvláštní, ale nakonec jsme to udrželi a v poslední čtvrtině si zahráli úplně všichni. Konečně jsme převedli do klidné výhry celý zápas.” 

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): ”Domácí nás rozebrali hned na začátku utkání – půjčovali si balon, hráli s lehkostí, a to se jim vyplatilo výhrou proti nám. My jsme přijeli možná s hlavami moc vztyčenýma, že to půjde – že vyhrajeme, ale stal se pravý opak. Musíme zpytovat svědomí – jak jsme se chovali, jak jsme hráli a jakou energii jsme do toho vložili. Ale to je sport. Takových porážek je a bude, stejně jako výher. Musíme to hodit za hlavu – v úterý nás čeká derby s Opavou a na to se musíme připravit.” 

Štěpán Svoboda (forward NH Ostrava): ”Kolín nás porazil už vlastně v první čtvrtině, kdy jsme měli úplně otřesný vstup do utkání a pak už jsme se to snažili stahovat, ale stále se nám to nedařilo. Nechali jsme se rozhodit rozhodčími – diskutovali jsme a první čtvrtina byla zkrátka kámen úrazu.” 

Jan Křivánek (forward BC GEOSAN Kolín): ”Z naší strany úplně super zápas. Vlítli jsme do něj s dobrou energií a dobrou úspěšností střelby. Ostrava byla možná trochu ospalejší po té dlouhé cestě, tak nedokázala vůbec vzdorovat.”

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále