Z Pardubic se vracíme s porážkou.

ČÍST DÁLE

5. 4. 2023

Review: BK Kvis Pardubice: NH Ostrava 90:77

Kolo: 1. kolo skupiny A1

Datum: 5.4.2023

V dnešním dohrávaném utkání 1. kola skupiny A1 se ostravští basketbalisté vydali na palubovku Pardubic. Po povedené první periodě,kterou jasně Ostravané vyhráli, tak následně domácí tým zvýšil aktivitu a výrazně přidal na energii a vrátil se do zápasu.

Hosté začali dělat zbytečné ztráty a v momentě, kdy ztratili své vedení, tak už se v zápase nikdy nedostali přes svého soupeře. 

Nejlepším střelcem ostravského týmu byl s 23 body Mathon. V sobotu doma přivítá Nová huť ústeckou Slunetu.

 

Statistiky: http://bit.ly/3mcDWGs

Ohlasy po zápase: 

David Pekárek (křídlo BK KVIS Pardubice): „Kromě první čtvrtiny, která byla úplně tragická, jsme hráli slušně. Od druhé čtvrtiny jsme začali trošku bránit, tlačili jsme na míč, takže Ostrava měla pár ztrát, také něco netrefila, což nám pomohlo, stejně jako to, že jsme hráli rychleji a z toho plynuly jednodušší koše. Výsledek je pro nás přijatelný, ale určitě to mohlo být lepší.”

Saša Jankovič (asistent NH Ostrava): „V první řadě gratuluji Pardubicím a našim kolegům, dělají fantastickou práci. Dnes jsme začali výborně, v jednom momentě jsme vyhrávali až o 15 bodů, ale stává se nám, že když vyhráváme tak vysokým rozdílem, neumíme zápas zlomit. Pardubice pak trošku přitvrdily, hrály kontaktněji, naopak my jsme polevili, což byla voda na jejich mlýn. Musím domácím pogratulovat, ve vynikající atmosféře zahráli kvalitní druhý poločas. My jedeme dál, vynasnažíme se bojovat o šestou příčku.”

Matyáš Janů (křídlo NH Ostrava): „Zápas se bohužel hodnotí smutně, protože jsme prohráli. Chtěli jsme si dokázat, že můžeme hrát s Pardubicemi i venku, kde máme špatnou bilanci. Do utkání jsme dobře vstoupili, ale pak nám přestaly padat důležité střely, chyběly nám body ze střední a dlouhé vzdálenosti, což rozhodlo. Pardubice začaly líp bránit a hrály s větší energií.”

 Dino Repeša (trenér BK KVIS Pardubice):„Nebyl to pro nás dobrý zápas, zvlášť začátek - je neuvěřitelné, že soupeř dá za dvě a půl minuty 10 bodů a my máme 1 faul. Nehráli jsme s takovou energií jako minule proti Brnu, ale i z toho důvodu jsme přivedli jednoho nového hráče, abychom rozšířili rotaci. Pokud bychom v play-off začali tak jako dnes, nemůžeme vyhrát. Dnes je pro nás důležité hlavně to, že jsme vyhráli. Spokojen mohu být s útokem, měli jsme dobrý pohyb míče, šest dvouciferných střelců a znovu dali 90 bodů. Naopak jsme opět měli dost ztrát míče.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

21

hodin

07

minut

51

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále