Zítra přijede mistr z Nymburka.

ČÍST DÁLE

3. 11. 2022

Preview: NH Ostrava vs ERA Basketball Nymburk

Kolo:8

Datum: 4.11.2022

 

Netradičně v pátek budou domácí basketbalisté hostit hegemona posledních let nejvyšší soutěže Nymburk. Pro každého domácího hráče může být tento zápas svým způsobem svátek. Střet s několikanásobným mistrem ligy je zejména pro mladé hráče vždy přínosem a mohou v plné nahotě vidět, kde mají své rezervy a kde se zlepšit. 

Do tohoto utkání vstupují domácí s bilancí 2 vyher a 3. porážek 

Netradičně v neděli se museli sklonit před Válečníky  z Děčína v poměru 88:95.  Ještě v poločase sice Ostravané vedli, ale vinou velkého množství ztrát ve druhém poločase nakonec z dalekého severu naší země vezou jen bod. Nejlepším střelcem týmu byl s 19ti body Morgan.

 

Z tábora soupeře

Nebývalo příliš zvykem, aby hegemon posledních let prohrál víc, jak jednou v jedné sezóně. A světe div se, ono se tak stalo. Od začátku sezóny má Nymburk potíže nejen v domácí lize, ale také v pohárech. Nejprve prohrál na půdě silného Děčína, aby následně o pár týdnů později podlehl i na hřišti nováčka z Edenu. Tým z Polabí musel na tyto nečekané ztráty reagovat a odvolal trenéra Robertse Štelmaherse. Kromě trenéra muselo vedení klubu říznout také do kádru . Odešel Stokes a do týmu přišel kanadský rozehrávač Klassen.

Tým opustil před sezónou reprezentant Hruban a zatím se zdá, že nejen jeho ztráta je pro tento tým dosti klíčová. Pod košem stále můžeme najít stálici českých palubovek Petra Bendu a také dalšího reprezentanta Kříže či mladíky Kováře a Rylicha. 

Ze zahraničních hráčů jistě nesmíme zapomínat na Watsona, který vás může zaujmout například tím, že má přes 1,2 milionu sledujících na sociální síti TikTok. U kormidla je nyní duo Ladislav Sokolovský a Pavel Budínský.

 

 Novinkou bude tentokrát fakt, že vás zápasem bude kromě komentátorské stálice Václava Mrkvici provázet také hráč A týmu, Matyáš Janů. 

Tak pozorně poslouchejte. Začínáme v 17:30.

Saša Jankovič před zápasem: " V pátek hostime Nymburk. Několikanásobný mistr ligy měl poněkud slabší start do ligy , ale po výměně trenérů již zabral i v Lize mistrů a nás tedy čeká těžká práce. 
Pokud se vyvarujeme velkého množství ztrát , což se nám stalo osudným v Děčíně,  tak máme šanci hrát vyrovnanou partii."

Tento zápas bude také pokračováním charitativního projektu BEZ Faulů.  Náš klub se do něj zapojí právě pátečním zápasem proti hegemonovi posledních let. Pomoci můžete také vy. A to jednoduchým způsobem. 

Stačí zaslat dárcovské zprávy ve tvarech DMS BEZFAULU 30, DMS BEZFAULU 60 či DMS BEZFAULU 90 na číslo 87777.

Lístky na Nymburk: https://bit.ly/listkynanymburk

Pozvánka na Nymburk: https://bit.ly/pozvankanymbac

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

02

hodiny

12

minut

06

vteřin

vs.

30. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 7. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále