Zítra začíná play off!

Je to tady! Zítra vstupujeme do série s Děčínem.

ČÍST DÁLE

20. 4. 2023

Preview: BK Armex Děčín vs NH Ostrava

Kolo:1.zápas série

Datum:21.4.2023

9 let čekali ostravští fanoušci na to, až se NH dostane do play off! Před týdnem se tak díky výhře v Kolíně stalo a nyní se můžeme podívat, co za soka je bude čekat. Ve čtvrtfinále narazí na Válečníky z Děčína. Paradoxně to byl právě Děčín, se kterým před již zmíněnými 9 lety hrála NH play off naposledy.

V základní části a potažmo ve skupině A1 měly oba celky vyrovnanou bilanci 2:2. Pokaždé dokázaly uhájit svoji palubovku, což hodně vypovídá o síle domácího prostředí. Celek kouče Grepla se v sezóně dlouhodobě prezentuje agresivní obranou a také velice dobrou úspěšností střelby z perimetru (30%). To samé se dá říct také o Ostravě (35%). Srdcem celého týmu ze severu Čech je bezpochyby Walton. Aktuální MVP sezóny spolu s Matějem Svobodou, Nicholsem a Pomikálkem tvoří základní jádro týmu. Ten se letos může chlubit prvenstvím ve Final Four Českého poháru.

Úvodní rozkok prvního zápasu série je na programu zítra od 18 hodin a můžete ho sledovat na odkazu níže.

Adam Choleva k zápasu říká: "Náš soupeř má ve svém středu AJ Waltona, MVP sezóny na kterého se musíme speciálně připravit. Dále zde pak jsou další kvalitní individuality v podobě Svobody či Pomikálka. Je to tým, který se odráží od urputnosti a bojovnosti. Pokud chceme pomýšlet na vítězství v sérii, tak musíme vyhrát venku, kde si chceme odvést jeden, popřípadě 2 body do série."

Filip Šmíd k zápasu říká: ""Čeká nás dvojzápas playoff na horké půdě Děčína. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale přesně pro tyto zapásy hrajete a trénujete celou sezonu, a tak necháme na hřišti vše a uvidíme, s čím se budeme vracet do Ostravy před naše publikum."

TVCOM: https://bit.ly/3KWs5ov

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále