V sobotu přijede Sluneta.

Zítra přijede Sluneta.

ČÍST DÁLE

11. 12. 2020

Preview: NH Ostrava : Sluneta Ústí nad Labem

Kolo: 14

Datum: 12.12.2020, 17:30

 

Po třech venkovních zápasech se v sobotu na domácí palubovce opět představí ostravští basketbalisté. Společnost jim tentokrát bude dělat Sluneta Ústí nad Labem. 

Ta si prozatím drží v tabulce KNBL 6. místo s bilancí 6:6. Naposledy si v domácím prostředí poradili s Pardubicemi v poměru 93:76, kdy Slunetu bodově držel zejména Rakočevič, který nasbíral 19 bodů a přidal k tomu i 7 doskoků.  V průměru na zápas nasází tento hráč 8 bodů a přidá k tomu i 7 doskoků.

Ostravané utrpěli další porážku v řadě, kdy na Folimance prohráli 78:99. Ve velmi okleštěné sestavě svému sokovi vzdorovali jen prvních 10 minut. Pak USK soupeři uteklo a výhru si i bez svého ústředního rozehrávače Sehnala ujít nenechalo.  Nyní si můžeme blíže představit sobotního soupeře.

 

Z tábora soupeře

S týmem kouče Pišteckého se domácí celek utkal v této sezóně již jednou.  Na jejich palubovce Ostravané padli 67:93. Dobrou partii v tomto zápase odehrálo duo Fait - Svejcar.

Hlavně druhý zmíněný je v posledních dobou hodně často zmiňován. 

Momentální lídr týmu zapisuje pravidelně přes 15 bodů na zápas. Zdatně mu sekunduje také jeho krajan Lamb Autrey. Oblíbenec fanoušků, který na svých sociálních sítích baví svými kousky, má na zápas užitečnost 18, kterou dosahuje za 29 minut. 

Již ve výše zmíněném vzájemném utkání nasázel 18 bodů. 

Dále v týmu najdeme Rakočeviče, Šotnara, Pecku či Hanese. 


V sobotním duelu bude velmi zajímavé sledovat match - up Alleyn - Svejcar. 

Při indispozici Martina Nábělka má hlavní dirigentské povinnosti na svých bedrech právě  Justus Alleyn.  Dosavadní 8. nejlepší střelec ligy dosahuje v průměru 17,5 bodů na zápas. Ve středečním klání jich nasázel za 38 minut 19. Dosavadní nejlepší představení tohoto kanadského hráče bylo v půlce listopadu, kdy proti Opavě nasbíral rovných 30 bodů. Každý ostravský fanoušek by si  jistě přál, aby na podobně povedené představení navázal také v sobotu. 

Zápas začíná v tradičním čase a sledovat ho můžete opět jen na TVCOM.  Odkaz k zápasu je níže.

TVCOM: https://bit.ly/tvcomnhusti


 

Adam Choleva k zápasu říká: ”Bohužel opět budeme hrát v okleštěné sestavě. Už vyhlížíme den, kdy budeme hrát v plné rotaci hráčů. O kvalitách Ústí víme. Chtějí hrát rychlý precizní basketbal, kde vyčnívají Autrey, Pecka či Šotnar. Pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme je co nejvíc přibrzdit. 

Opět dostanou šanci naši mladí hráči a snad nabídnuté minuty využijí k tomu, aby si zase o ně mohli říct i příště.”

Absence: Nábělek,  Pumprla, Bohačík, Svoboda, (zlomený nos), Snopek

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)