Z Děčína se vracíme s porážkou.

Z dalekého severu se vracíme s porážkou.

ČÍST DÁLE

15. 2. 2022

V Děčíně se jezdilo na horské dráze, ale trio Pomikálek (28+7 doskoků), Matěj Svoboda (20+7 doskoků) a Šiška (19+11 asistencí) nakonec díky 67 bodům bylo největší vahou utkání s Novou hutí, jež si odvezla stovku inkasovaných bodů (102-88) a na deváté Válečníky už ztrácí tři výhry.

Po vyrovnané první čtvrtině se domácí na ramenou nezastavitelného Pomikálka (19 do půle), pálícího ze všech pozic, vyvezli až k poločasovému trháku 49-36, když hosty uchránily od ještě hlubšího manka alespoň šestky Ubilly s Radukičem. Avšak po změně stran se začaly dít věci. Ostravské opory využily vynuceného odstoupení domácího guarda Nicholse a snížily ještě ve třetím dějství z původní 15bodové díry až na 68-66.

Ještě před jeho klaksonem ale zareagoval domácí playmaker Šiška trojkou, Pomikálek s Kroutilem v úvodu čtvrté části přidali další dvě a Válečníci rázem slepili rozhodnou 140sekundovou šňůru 15-0, sycenou řadou ostravských ztrát.

 

Kromě hlavního tria se v dresu ARMEXU (bez Žikly) dvojciferně prosadili i Kroutil a Mach (po 10). U hostů je napodobili Bohačík (22+8 doskoků), Radukič (16), Štěpán Svoboda (13), Ubilla (11+11 asistencí) a Vann (10). O 11 procent z pole lepší Děčín měl víc i zpod koše (52-36) a z (brejků 26-19), naopak přestřílen byl z trojek (7-10).

Tomáš Grepl (trenér BK ARMEX Děčín): „My jsme odehráli skvělý první poločas a klobouk dolů před tím, jak jsme si půjčovali míč. Za první poločas jsme měli asi čtrnáct asistencí, což je na nás skvělý výsledek a naprosto spektakulární číslo. Bohužel, ve druhém poločase jsme nemohli už nasadit Nicholse, protože má zraněnou ruku a pojede na rentgen, abychom věděli, co s ním je. Nás pak klasicky přibrzdila zónová obrana, proti které jsme si sice vytvořili dobré pozice, ale nejsme takoví střelci, abychom to zvládali. Nakonec jsme ale dali 102 bodů, což je hezké číslo, a přestože nás trápila clona na hráče s Ubillou, zvládli jsme to. Byl to těžký zápas, protože Ostrava s Ubillou je velmi silný tým.”

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „Přijeli jsme do Děčína se porvat o třetí vítězství v sezoně. Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Bojovali jsme, ale v obraně to nebylo vůbec ono. Byli jsme vlažní, nebyli jsme tvrdí a tak agresivní, jak bychom na děčínské půdě měli být. A to se nám z mého pohledu hodně vymstilo. Dotáhli jsme se na dva body, ale pak jsme se začali dopouštět hloupých chyb. Stáhli jsme to na dva body, ale necháme si dát hloupou trojku od Šišky, hned na úvod čtvrté čtvrtiny uděláme hloupou ztrátu, a to Děčín posadilo na koně. Dnes jsme byli schopní v útoku, ale absolutně neschopní v obraně.”

Martin Mach (power forward BK ARMEX Děčín): „Hned od začátku jsme šli všichni do zápasu koncentrovaně, protože máme Ostravě co vracet. Kdybychom ji alespoň jednou v základní části porazili, asi bychom teď hráli skupinu A1. Už od pátečního tréninku bylo z týmu cítit koncentrovanost a nahecovanost. Předvedli jsme myslím dobrý týmový výkon, skvěle pak zahrál Tomáš Pomikálek. Ve třetí čtvrtině ukázal své kvality Ubilla, což je opravdu zkušený a skvělý hráč, který držel Ostravu ve hře. Pak se ale domnívám, že mu došly síly, čehož jsme využili a soupeři utekli.”

Štěpán Svoboda (křídlo NH Ostrava): „Určitě jsme nejeli do Děčína s tím, že to bude lehký zápas, přestože jsme ho letos už dvakrát porazili. Věděli jsme, že hraje už úplně jinak, než na začátku sezony. Myslím si, že jsme měli i šanci na výhru, ale byly tam dva momenty, kdy jsme úplně vypadli ze hry, a rozdíl ve skore odpovídá těmto dvěma okamžikům. Na konci třetí čtvrtiny jsme se dotáhli na dva body a možná jsme si mysleli, že už domácí máme, že to půjde samo. Ale místo toho se to úplně celé pokazilo.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

18

hodin

49

minut

30

vteřin

vs.

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále