Basketbalisté NH Ostrava navštívili v předvánočním čase denní centrum Míša pomáhá z.s.

Návštěva denního centra Míša.

ČÍST DÁLE

13. 12. 2023

Basketbalisté A-týmu NH Ostrava Matyáš Janů, Matěj Snopek, Chase Jeter a Ellyah Wiiliams ve středu 13. prosince vydali za dětmi z denního centra.

Míša pomáhá z.s. je nezisková organizace, která usiluje o zlepšení života dětí, mládeže a dospělých s mentálním a kombinovaným postižením. Snaží se nejen zlepšit kvalitu života samotných handicapovaných, ale také poskytnout podporu a úlevu jejich rodičům. Všichni víme, že péče o dítě nebo dospělého s handicapem může být náročná. Proto se snaží vytvořit prostředí, kde rodiče mohou najít podporu, sdílet své zkušenosti a najít si čas na odpočinek.

Již při příchodu do společenské místnosti přivítaly všechny děti ostravské basketbalisty s velkým nadšením a představily jim svoje denní centrum.

Následovalo asi hodinové podívání na nejrůznější dotazy - například odkud hráči pocházejí, jak dlouho v Česku hrají, jestli mají přítelkyně a spoustu dalších otázek na tělo.

S různými neziskovými organizacemi spolupracujeme už dlouho. Jsme rádi, že v rámci skupiny OSTRA podporujeme nově právě organizaci Míša pomáhá. Její klienti nás chodí podporovat na každý domácí zápas,” dodává generální manažer ostravského klubu Tomáš Ostarek.

Na závěr věnoval ostravský křídelník Matyáš Janů dětem podepsaná trička a pozval je na další domácí zápasy. 

“Jsme moc rádi za úžasnou návštěvu a milé setkání. Budeme se těšit na dalších domácích zápasech,” dodává jedna ze zakladatelek paní Romana Miškaříková.

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále