Cílem sezóny je play off!

Dnes proběhla na naší hale tisková konference před novou sezónou!

ČÍST DÁLE

19. 9. 2023

V úterý 19. září proběhla v reprezentativních prostorách tisková konference před novou sezónou! 

Basketbalový tým ve složení(na fotce zprava) Tomáš Ostárek, generální manažer,Tomáš Vrátný, majitel klubu,  Adam Choleva, trenér A týmu a kapitán Štěpán Svoboda odpovídal na dotazy novinářů. 

“Můj osobní cíl je skupina A1! Když uděláme skupinu A1, tak pak se může dít cokoliv,” prohlásil sebevědomě ostravský lodivod. 

Trenér Adam Choleva zhodnotil nejen nově příchozí posily, ale ohlédl se také za přípravným obdobím, které z jeho pohledu nebylo úplně ideální. 

“S přípravou nejsem úplně spokojený, jelikož týmy se kterými jsme hráli, nepřijely v tom nejsilnějším složení. Máme mladý tým, který čeká v sobotu proti Opavě křest ohněm, tak uvidíme, jak nás to bude “bolet,” dodává k přípravě

“Zahraniční posily dostanou určitě hodně prostoru, aby ukázaly, že dokáží být platné. Chci po nich výkony a brali jsme je, aby byli lídry týmu. Určitě to bude ještě chtít čas, aby si to sedlo, ale pevně doufám a věřím, že dokončíme sezónu ve složení, v jakém ji začneme.” hodnotí  americké posily Adam Choleva, který od nové sezóny bude mít vedle sebe nového asistenta Nihata Gürbüze, jenž působil u ostravské mládeže.

Došlo také k českým novým hráčům a k těm dodává:” Honza Mička je hráč na pozici 4, kterou jsme potřebovali obsadit po odchodu Filipa Šmída, je to rodilý Ostravák, který spoustu mladých kluků zná z ještě juniorských soutěží. V přípravě dostal minuty, které nám ukázaly, že to může mít přínos pro tým, tak uvidíme, jak se s tím popere dál. Igor Patrik Svoboda pochází z Brna a doufáme, že v něm najdeme nějakého dalšího pivota, který tu zakotví na delší dobu. Mikuláš Čank je pak v našich očích velmi perspektivní a komplexně vybavený kluk a uvidíme, kam to může dotáhnout. Navrátilcem do sestavy je pak Dominik Heinzl, který může být náhradou za Petra Bohačíka,” shrnuje české posily kouč

Novým kapitánem týmu byl zvolen Štěpán Svoboda, jenž je u týmu již 8. sezónou a také on si dává vysoké cíle před sezónou.

“Určitě se chceme probojovat do play off a doufáme, že nás v tom fanoušci podpoří stejně jako minulý rok.” 

”V šatně jsme všichni v pohodě, my mladí budeme mít určitě větší roli a je jen nás jak se s tím popereme. U zahraničních hráčů vždy chvilku trvá než si na sebe zvykneme, ale tím, že nás spojuje basket, tak tam si vždy člověk tu cestu najde. A navíc já už za těch 8 let co jsem v šatně, tak už tu byl Slovák, Izraelec či Srb, tak v komunikaci problém nevidím, ” uzavřel otázku soužití zahraničních akvizic a mladých hráčů ostravský kapitán. 

“Já doufám, že Štěpán bude dobrým mostem mezi námi trenéry a hráči,” dodává ke kapitánovi trenér Adam Choleva.

Ostravský tým vstoupí do nové sezóny sobotním zápasem proti regionálnímu rivalovi z Opavy v sobotu v 15:30. Ještě před zápasem proběhne slavnostní předávání cen legendám klubu, jelikož náš klub letos slaví 70 let od založení. 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále