Nymburk si odváží pohodlné vítězství

Dohrávka 10. kola vyzněla jasně pro Nymburk.

ČÍST DÁLE

29. 11. 2023

Review: NH Ostrava vs Era Basketball Nymburk

Kolo: 10.

Datum: 29.11. 2023

V dohrávce 10. kola Kooperativa NBL se ostravští basketbalisté utkali s Nymburkem.

Již od úvodních minut bylo jasné, že Nymburk přijel výborně připraven a především svojí fyzickou a nátlakovou hrou nepustil svého soupeře do zápasu. Domácí hráči byli příliš bojácní a nedokázali si vytvořit pořádné střelecké příležitosti. Nymburk hrál zejména v prvním poločase velmi koncentrovaně a vybudoval si velký náskok. Nic na tom nezměnil ani fakt, že domácí trenér Adam Choleva byl do poločasu vykázán za 2 TCH.

Po změně stran se přeci jen domácí nadechli a svého soka dotáhli na 12 bodů. Víc už nestihli, jelikož hosté našli ztracenou energii z prvního poločasu a zbytek zápasu se víceméně jen dohrával.

Nejlepším střelcem domácích byl s 15ti body Madden. Do zápasu zasáhla celá domácí lavička. Již v sobotu domácí hráči odehrají zápas proti Pardubicím.

Body Ostravy:15 Madden, 11 Jeter, 9 Štěpán Svoboda, 6 Williams, 5 M.Svoboda a Majerčák,  Mička 4., Čank a Janů po 2, Rhodes 1 

Body Nymburka: 16 Svejcar, 11 Kovář a Collins, 13 Bell, 9 Tůma, 10 Bohačík, Kříž a Sehnal po 5, 2 Rylich,7 Mathon, 4 Gordon

Trojky: 6:9

Doskoky: 33:41

Diváci: 850

Ohlasy:

Kouč F.Tabellini , kouč Nymburka: "V prvním poločase jsme odehráli velmi dobře. Hráli jsme disciplinovaně a koncentrovaně. To ovšem nemůžu říct o poločasu druhém, kdy jsme začli bez energie. Pak jsme se vzchopili a nakonec to vítězně dohráli."

Kouč Adam Choleva: " Dnes jsme se nevyrovnali s tlakem Nymburka, začátek byl hodně nervózní, kdy bylo hodně tvrdých zákroků, které pramenili až v moje vyloučení. Tím jsem oslabil družstvo, čehož jsem si vědom. Musíme bojovat dál, kdy jsme si pomohli zónou, která chvíli fungovala než to Nymburk přečetl. My se musíme naučit ten agresivní styl Nymburka, kdy brání přes celé hřiště a útoku si víc půjčit balón, což je věc, která nám v této sezóně chybí."

Jaromír Bohačík, hráč Nymburka.
" Z naší strany to nebylo úplně špatné až na tu třetí periodu, kdy jsme neměli žádnou energii a Ostrava ukázala, že není nic hotovo. Bylo to podobné jako v zápase Ústí, takže máme ještě hodně na čem pracovat."

Štěpán Svoboda, hráč Ostravy: "Zápas jsme si prohráli v první půli. My zabrali jen třetí periodu, kdychom takto hráli od začátku, tak to mohlo vypadat jinak. Nedokázali jsme si poradit s fyzickou hrou soupeře a nechali jsme se rozhodit."

Foto: https://bit.ly/3T382u0

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále