Od Vajgaru odjíždíme s porážkou.

ČÍST DÁLE

17. 2. 2022


Druhá v řadě pro GBA!

Až nečekaně snadnou záležitostí i přes dílčí zaškobrtnutí ve druhé půli byl pro GBA domácí duel s Novou hutí, v němž bankéři získali druhé vítězství v řadě (84-66) a už se o výhru vzdálili poslednímu Olomoucku.

Nováček měl raketový start a po trojkové kanonádě se s přispěním řady ztrát hostů vyhoupl už za osm minut do trháku 25-10. Při ofenzivní i defenzivní marnosti NH vedl před půlí už o 29 bodů, když úřadoval z brejků a zpod koše, jenže ve druhé polovině třetí čtvrtiny vypadl z role a z 61-38 to bylo díky mnoha snadným podkošovým zakončením hostů 8:20 do konce už jen 66-60. Pak ale domácí Stegbauer trojkou rozjel nový 13bodový únik a z něj už se ofenzivně se soužící hosté nevzpamatovali.

GBA měla dva tahouny v DuBoseovi (22) s Dornem (20+7 doskoků), jimž 11 body sekundoval Novotný. Za NH byl dvojciferný pouze Vann (21). Z pole o 14 procent lepší domácí byli mírně napřed zpod koše (42-36), z brejků (22-15), z šestek (14-8) i trojek (8-6).

 

Saša Jankovič (asistent NH Ostrava): „Chci pogratulovat Jindřichovu Hradci k famóznímu výkonu, hrál s velkou energií a zaslouženě zvítězil. Mysleli jsme, že když jsme naše tři vzájemné zápasy vyhráli, tak se dnes zápas vyhraje sám od sebe, a tak se hrát nedá. Jindřichův Hradec a Olomoucko bojují o život a dávají do zápasů více energie než my. Musíme vyřešit, proč nehrajeme od první sekundy až do konce tak, jak jsme hráli ve třetí čtvrtině. Jindřichův Hradec dnes ukázal kvalitu a zaslouženě vyhrál.”

Matěj Snopek (křídlo NH Ostrava): „Zápas jsme si prohráli sami v prvním poločase, kdy jsme nebyli v útoku schopní nic zahrát a také jsme špatně bránili. Ve třetí čtvrtině se náš výkon zlepšil, dostali jsme se na nějakých osm devět bodů, ale domácí tým si udržel svůj náskok a na konci se nám výsledek již nepovedlo otočit.”

Torin Dorn (guard GBA Fio banka J. Hradec): „Bylo to vybojované vítězství. Myslím, že jsme dnes tvrdě dřeli jako jeden tým a naše herní návyky si konečně začínají sedat. Jsem rád, že jsme dnes vyhráli, bylo to týmové vítězství.”

Gilbert Abraham (kouč GBA Fio banka J. Hradec): „Plno věcí, na kterých pracujeme, nám v dnešním zápase vycházelo. Ve třetí čtvrtině náš Ostrava svým výkonem velmi vylekala, je to velmi talentovaný tým, který zaslouží respekt, a to jsem přesně řekl svým hráčům v poločase. Jen protože jsme se dostali do vedení neznamená, že bychom měli povolit a myslím, že se na konci začala ukazovat naše zápasová zkušenost. Ostrava přišla ve třetí čtvrtině s velmi dobrou taktikou, ale my jsme se ve čtvrté čtvrtině dokázali přizpůsobit a to je pro naší budoucnost velmi důležitá věc.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

15

hodin

16

minut

17

vteřin

vs.

6. 5. 2024 19:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 2. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

92:69

19:1645:3768:51

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále