Rozhovor s Michalem Svobodou

ČÍST DÁLE

2. 2. 2024

Přinášíme vám první z řady rozhovorů, které na našem webu čas od času můžete najít.

Začínáme s Michalem Svobodou. Přejeme příjemné čtení.

  1. Otázka: Máme po základní části, jak ji hodnotíš?

Navzdory nepovedenému začátku, tak jsme se na konci zvedli a ukázali, že jsme konkurenceschopný tým. Všichni víme, že ten začátek byl trochu smolný a víme, že máme navíc než jsme skončili. Teď je jen na nás, abychom se probojovali do předkola a pak do play off.      

  1. Po tvém návratu se tým zvedl. Cítíš, že je to i tvoji zásluhou?

Já se vrátil ve stejném období, kdy do týmu přišel Rashad Madden. Určitě je příjemné, že se začalo vyhrávat, ale nebylo to jen mou zásluhou. Myslím, že si to tak vše sedlo a po těch nešťastných koncovkách některých zápasů se nám povedl duel Děčínem na domácí půdě a tím se to odstartovalo. 

  1. Čím si myslíš, že je způsobena ta zvýšena návštěvnost v naší hale ? 

Tak v první řadě chci říct, že jsme rádi, že lidi chodí ve velkém počtu. A myslím si, že v těch posledních 5 či 6 zápasech, které jsme vyhráli, tak jsme předvedli zajímavé a pohledné momenty. Dále určitě pomáhá i to, že lidi vidí na Instagramu či Facebooku smeče Chase Jetera či Williamse, tak je to může třeba přesvědčit se přijít podívat.

  1. V Ostravě jsi už víc jak rok. Jak jsi zde spokojeny, jak jsi si zvykl na Ostravu a lidi okolo basketu? 

V Ostravě jsem spokojený, v klubu mě přijali všichni dobře. Navíc letos je výroční sezóna, tak to taky myslím hodně pomáhá, že zde panuje dobrá atmosféra a to jak na hřišti, tak i mimo něj. Jediné, co mě mrzí, že jsem nemohl zasáhnout do více zápasů na začátku sezóny skrze zranění. 

  1. V létě tě budou čekat turnaje v 3x3 basketbalu? Kam se všude chystáš?

Popravě asi nebudu objíždět všechny turnaje jako loni, kdy jsem se do toho hodně obul a víme všichni, jak to dopadlo. Nebudeme asi objíždět turnaje po Česku, kde v poslední době není ani tolik silná konkurence. Takže budeme jezdit míň a spíš hledat kvalitnější soupeře, kde bychom se mohli pak probojovat na další challenge.

  1. Teď trochu zabrousíme na osobní stránku. Sleduješ na dálku počínání svého bratra Martina? Jak hodnotíš výkony nováčka z Písku?

Písek do toho vlétl ve velkém stylu. Vůbec se nezalekli toho, že jsou to nováčci. Teď jim to ke konci základní části trochu došla šťáva. Z osobního hlediska jsem rád, že jsme skončili před nimi a mám před bráchou lehce navrh. Jeho osobní výkony jsou super. Má velice slušně našlápnuto. Nevím, přesně jaké jsou jeho plány, jelikož se
s tím moc nesvěřuje, co bude za rok.  Jsem rád, že potom, co Písek postoupil loni do Kooperativa národní basketbalové Ligy, tak se tam nic nezměnilo a užívají si to.

  1. Dokážeš si představit, že byste spolu hráli v jednom dresu?

To byl bylo super! Já jsem jim šel pomoci do té loňské nadstavby, když bojovali o postup. Jelikož naposledy jsme spolu hráli v U13 ještě v Českých Budějovicích. Určitě bych si s ním ještě někdy rád zahrál v jednom týmu.

Na závěr pár rychlých otázek.  

  1. Nejoblíbenější hala v lize: Tatran
  2. Nejneoblíbenější hala: Děčín
  3. Nejpříjemnější soupeř: Kolín, jelikož mě vždy brání Adam Číž a ten  brání spodem, takže já si můžu vždy vystřelit.
  4. Oblíbená destinace: S přítelkyní jsme se bavili, že chceme vyzkoušet nějakou tu tzv. zaoceánskou loď, kdy se do New Yorku jede třeba týden anebo po Středozemním moři, kdy to má různé zastávky a teď máme naplánovanou dovolenou v Thajsku.

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále