Z Děčína se vracíme s vysokou porážkou.

ČÍST DÁLE

28. 9. 2023

Ostravané, navnadění velmi nadějným vstupním výkonem s Opavou, kterou doma už drželi pod krkem, byli vzápětí krutě zchlazeni pod děčínskou skálou, kde zůstali ve hře všehovšudy prvních sedm minut. Od stavu 17-17 se jim ale domácí Válečníci, motivováni víkendovým setnutím od Beksy, začali vzdalovat, v útoku stále méně plodní hosté po tuctu minut ztráceli už 33-19 a pak už neměli nikoho, kdo by rozjetý děčínský vlak zastavil.

V poločase ARMEX před téměř tisícovkou fanoušků vládl 47-35, když jej 16 body tlačil kapitán Pomikálek, a druhou půli už si jeho tým pohlídal, až k vysoké výhře 99-63. Tu jistili Pomikálek (16), Walton (14+9 asistencí), Šturanovič (14+8 doskoků) a Matěj Svoboda (13). V dresu NH se dvojciferně prosadili jen Williams (13) a Jeter (10). Děčín kraloval na doskoku (54-36, útočné 15-9, body z nich 22-10), zpod koše (46-32) i z brejků (19-5), přičemž v procentech z pole byl napřed 50 ku 32.

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. My jsme kromě prvních tří minut byli bezmocní, hlavně kvůli nasazení a tvrdosti v obraně. Pro některé kluky je asi víc minut proti Opavě vrchol a pak přijedou do Děčína a nepředvedou vůbec nic. My jsme mladý tým, musíme bojovat a hrát s nasazením a to dnes nebylo. Zároveň jsme minuli několik vyložených šancí a to se nesmí stávat.”

Matej Majerčák (rozehrávač NH Ostrava): „Myslím, že rozdíl neodpovídá úplně průběhu. Drželi jsme se na nějakých 12 bodech, v závěru už jsme se jen snažili to ještě dostřílet, ale Děčín už šel do vyššího rozdílu a pak se víceméně dohrávalo. Myslím, že bychom potřebovali být koncentrovaní celých 40 minut, hrát rychle dopředu a mít lepší obranu.”

Tomáš Grepl (trenér BK ARMEX Děčín): „V první čtvrtině nám to trochu drhlo, ale zafungovala nám lépe obrana, Tomáš Pomikálek pak trefil trojky, které nám tu první část vyhráli. Na obranné polovině jsme tedy předvedli o dost lepší výkon než s Pardubicemi, a to je náš hlavní cíl. Z mladých hráčů trochu hledáme, kdo bude schopen hrát víc minut, dnes to měli trochu jednodušší. Ale to nemění nic na tom, že u střídajících hráčů je třeba náročnost a výkonnost se od nich už musí čekat větší.”

Tadeáš Slowiak (rozehrávač BK ARMEX Děčín): „Pro mě to byl druhý zápas v NBL, první body a zatím nejvíc minut. Je určitě co zlepšovat, ale jsem za tyto zkušenosti moc rád. Měli jsme dnes za cíl zlepšit vstup a hlavně obranu, stanovili jsme si hranici na obdržené body v prvním poločase, což jsme splnili. Slušná obrana, týmový výkon v útoku, jsme rádi za výhru.”

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále