Z Kolína si vezeme první výhru v sérii

Udělali jsme první důležitý krok v sérii.

ČÍST DÁLE

10. 4. 2024

Revie: Geosan Kolín vs NH Ostrava

Kolo: 2. kolo předkola play off

Datum: 12.4.

Dnes se rozjelo naplno předkolo play off. Ostravští basketbalisté ho začali na půdě Kolína. V první periodě byli ještě bodově zakřiknutí a proto bylo skóre poměrně nízké 17:11. Zlom přišel ve druhé periodě, kdy měli hosté výbornou pasáž,kterou ovládli 17:2. A to byl také základ pro první výhru v této sérii. Domácím k výhře nepomohlo ani 16 přesných trojkových pokusů.

Hosty výborně střelecky držel Škranc s 17 body. Výborný part odehrál také Madden a M. Svoboda (oba po 13ti bodech). Kolíňané se opírali o bodovou produkci Číže a Novotného. Ale bylo to málo.

Hosté si tak odváží cenný první bod do série a doma před svými fanoušky to již mohou uzavřít. Zápas začíná v 17:30 a věříme, že uděláme pekelnou atmosféru v naší krásné hale.

Ohlasy po utkání:

Nihat Gürbüz (asistent NH Ostrava): „My jsme rádi, že jsme vyhráli. Ve druhé a poslední čtvrtině jsme velice dobře bránili. Měli jsme trošku problém s domácími střelci, ale nakonec jsme vyhráli a jedeme domů s vítězstvím.”

Predrag Benáček (trenér BC GEOSAN Kolín): „Gratuluju Ostravě k zaslouženému vítězství, byla dneska lepší a porazila nás. My jsme opravdu dělali všechno, co bylo v našich silách, já obdivuju ty kluky a chci jim poděkovat, že čtyři hráči z těch deseti hráli buď nemocní, nebo pod injekcemi zranění. Chtěli jsme vyhrát, ale bohužel nepovedlo se. Ještě jednou chci fakt poděkovat mým hráčům k tomu, co dneska předvedli a že měli vůli a chtěli NH porazit i přes ty nemoci a všechna zraněný. Klobouk dolů.”

David Škranc (forward NH Ostrava): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, domácí hráči jsou zkušení, opírají se o Adama Číže, který hraje výborně. Chtěli jsme tohle zastavit, eliminovat ho, což se nám ani moc nepodařilo, ale udělali jsme první krok k tomu, abychom se dostali do play-off a já doufám, že v pátek to ukončíme a budeme se moct připravovat na následujícího soupeře.”

Filip Novotný (křídlo BC GEOSAN Kolín): „Dneska jsme dobře začali, bránili jsme velmi dobře v první čtvrtině. Bohužel ve druhé se Ostrava začala trefovat, hrála dobře a přehrála nás tam. Bojovali jsme až do konce, bohužel to nestačilo. Musíme sebrat všechny naše síly a připravit se na páteční utkání a vybojovat to v Ostravě.”

Body Ostravy: 17 Škranc, 13 Rhodes a Madden, 12 M. Svoboda, 10 Stevens, 9 Majerčák, 5 Williams, 2 Heinzl a Snopek

Body Kolína: 25 Číž, 21 Novotný, 10 Veljkovič, 10 Stegbauer,  7 Merta,3 Novák

Trojky: 16:8

Doskoky: 32: 39

MVP: Škranc

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

03

dny

22

hodin

42

minut

04

vteřiny

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále