Z Olomoucka se vracíme s porážkou o bod

ČÍST DÁLE

21. 3. 2024

Je to výsledek, který může hodně naklonit misky vah ve skupině A2 ve prospěch Hanáků. Ti v závěrečných pěti a půl minutách smazali doma manko deseti bodů s Novou hutí a trojkou Baileyho pár vteřin před koncem uchvátili důležité šesté vítězství ze sedmi posledních utkání (88-87). Ostravu porazili podruhé během pár dnů a vylepšili tak svou situaci na devátém místě.

REDSTONE byl mírně lepší většinu prvního poločasu (53-47), kdy hosty drželo na dostřel 15 bodů z brejků a 34 bodů dua Michal Svoboda (22) - Rhodes. Třetí čtvrtina už ale jasně patřila hostům, kteří se šesti trojkami prostříleli do osmibodového vedení. To v posledním dějství navýšili na tucet, ale v posledních pěti a půl minutách využili domácí vyhasnutí soupeřova útoku a vyhráli tento úsek 16-5.

Vedli je Townsend (20), Vogt (17), McBrayer (16+6 asistencí), Bailey (14+12 doskoků) a Adamu (12). NH, která byla bez svého lídra Maddena (dostal volno kvůli narození dcerky), nabil kariérním maximem Michal Svoboda (36 bodů, dále 8 doskoků a kariérní rekord 7 trojek z 15 pokusů). Výrazněji už mu ale sekundoval jen Rhodes (17). Olomoucko dalo víc šestek (20-11), Ostrava trojek (10-14) a bodů z brejků (9-24).

Ohlasy po zápase:

Andrerw Hipsher (kouč BK REDSTONE Olomoucko): „Ostravě chyběl nejlepší střelec Madden, přesto hrála výborně a pořádně nás potrápila. Dařilo se jiným střelcům, měli jsme s tím problémy. Ale ukázalo se, že jsme mentálně silní. Stále jsme věřili, že můžeme vyhrát. Vyrovnali jsme se i se zraněním hráčů během poslední čtvrtiny. Kluci to urvali, smekám před nimi.”

Lukáš Feštr (rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko): „V prvním poločase jsme odehráli jeden z nejlepších výkonů v útoku. V obraně to bylo horší, trápil nás především Michal Svoboda. Po pauze jsme na útočné polovině přestali hrát svoji hru. koncovka nám ale vyšla, bylo to šťastné vítězství. Potvrdili jsme úspěch v Ostravě, to je hodně důležité. Jdeme za postupem do předkola, víme, že potřebujeme vyhrávat a tomu naše hra odpovídá.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Taková porážka se kouše hodně těžce, hlavně proto že to není poprvé. Podobným způsobem jsme prohráli snad čtyři zápasy během sezony. Přitom jsme dlouho hráli dobrý zápas, drželi se svého plánu a měli šanci vyhrát. Padli jsme až v koncovce, musíme se z ní poučit a poslední vzájemný zápas s Olomouckem na začátku dubna vyhrát. Může to hrát velkou roli.”

Dominik Heinzl (power forward NH Ostrava): „Domácí zápas zlomili bojovností. Nám možná trošku došly síly, přestali jsme dávat body a v úplném závěru jsme udělali brutální chybu, když jsme soupeři dovolili střelu za tři body. Měli jsme faulovat a poslat Olomoucko na šestky. Přitom trenér nás přesně na tuto možnost upozorňoval. Příště ji nesmíme dopustit.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

06

hodin

06

minut

16

vteřin

vs.

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

80:65

18:1836:3159:44

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále