Z Pardubic se vracíme s porážkou o 9 bodů.

ČÍST DÁLE

30. 9. 2023

Review: BK Kvis Pardubice: NH Ostrava

Tři ze tří. Pardubice se před kvalifikační misí o Europe Cup nemohla naladit líp. Aktuálně je už jen jedním ze tří celků s dokonalou bilancí 3-0. Čerstvě si Beksa doma poradila s Novou hutí (70-61), když zápas začala kontrolovat už během druhé poloviny druhé čtvrtiny. Ostravané naopak i po třech kolech čekají na první radost.

Jen prvních 16 minut se dokázala NH držet nablízku, a to díky překvapivému duu Štěpán Svoboda - Týml. Kvartet osových opor Williams, Weaver, Jeter, Majerčák do půle (41-26) vygeneroval jen 9 bodů a celý tým, který drželo hlavně 9 bodů z druhých šancí, zvládl pouhých 8 tref z pole s 23 procentní úsěšností. Naopak drtivě ztrácel v produkci zpod koše (26-10).

Beksa (bez Kheila) zvedla kotvy v závěru půle z 25-23 na 36-23 a do konce zápasu se už neohlížela zpět. Její vyrovnané pole tvořili Škifič (13+9 doskoků), Alford (13), Brunk (11+14 doskoků) a Pekárek (11).  Za NH víc odporovali jen Štěpán Svoboda, Jeter (po 14) a Týml (10). Z pole v procentech (42-29) vládnoucí Beksa drtila soupeře zpod koše (38-24) i na doskoku (50-39) a víc ji tížily jen ztráty (19-12).

Dino Repeša (trenér BK KVIS Pardubice): „Znovu jsme hráli s obrovskou energií na doskoku. Neodehráli jsme tak skvělý útočný zápas, minuli jsme dost otevřených střel, také jsme měli dost ztrát, ale hráli jsme kvalitní obranu. Co bych chtěl říct: je jedno, jací hráči jsou na hřišti, nemůžeme zakončit zápas šňůrou 0-11. Takhle nemůžeme odehrát poslední 2,5 minuty, je to škoda. Myslím si, že výkon, jaký jsme předvedli proti Ostravě, by bohužel nestačil v kvalifikaci FIBA Europe Cupu, která nás čeká v úterý a ve středu ve Švédsku. Nemáme moc času. V neděli máme trénink, v pondělí cestujeme a v úterý budeme hrát proti Zaragoze. Musíme odehrát výrazně lepší zápas než dnes.”

Petr Šafarčík (guard BK KVIS Pardubice): „Dobře jsme začali a rychle jsme si vybudovali 8bodový náskok. Následně jsme trošku prostřídali a místo toho, abychom elán a energii dostali na vyšší úroveň, to trošku spadlo. Vzpamatovali jsme se z toho a po prvním poločase jsme vedli o 15 bodů, skoro totožně, jako v prvních dvou zápasech. Pak bohužel zase úplně nesmyslně, místo toho, abychom zápas jak se říká zavřeli, soupeře zašlápli a nedali mu šanci, jsme zbytečně polevili a těmito výpadky ukazujeme, že v žádném případě ještě nejsme vyspělý tým, tým na takové úrovni, na jaké chceme být. Musíme mít na sebe nějaké nároky a ty rozhodně nejsou takové, abychom se v zápase, kdy vedeme o 20 bodů, nakonec téměř strachovali o výsledek. Takováto utkání musejí končit vyšším rozdílem a končit v uvozovkách dřív.”

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „S výkonem jsem spokojený, nebo tedy - nemůžu být spokojený po prohře, ale myslím, že jsme se drželi plánu, jaký jsme měli. Po celý zápas jsme se drželi obrany, kterou jsme chtěli hrát: dostali jsme v Pardubicích 70 bodů, což je dobrá vizitka, ale bohužel, dali jsme jen 61. S procentem střelby, jaké jsme měli - 18 procent za 3 body, 65 procent z šestek a 39 procent za 2 body - to prostě nejsou čísla, kde se chceme pohybovat a kde bychom se jako tým střelců měli pohybovat. My jenom čekáme na den, kdy to začne padat a objeví se naše pravá tvář. Oproti výkonu v Děčíně byl vidět vzestup a v tom musíme pokračovat. Myslím si, že jdeme správným směrem.”

Dominik Heinzl (power forward NH Ostrava): „Pro nás utkání nic moc, prohráli jsme o 9 bodů. Bohužel jsme netrefovali volné střely, pak se koncentrace z našeho neúspěšného útoku přenesla i do obrany. Místy jsme přestali bránit, což vedlo k tomu výsledku, jaký máme. Řekl bych, že jsme hráli o něco lépe než v Děčíně, ale máme hodně na čem pracovat. Musíme začít hrát daleko líp, koncentrovaněji, víc se najít a proměnit volné střely. Pokud tohle napravíme, myslím si, že můžeme být úspěšní.”

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále