Letošní ASG se uskuteční v lednu na Slunetě.

TZ k letošnímu ASG.

ČÍST DÁLE

10. 12. 2019

Hvězdní kapitáni pro All-Star Game NBL: Jakub Šiřina a Tomáš Vyoral

Dva basketbaloví reprezentanti, kteří díky nedávnému světovému šampionátu v Číně vstoupili do historie. Dva rozehrávači, kteří do letošní ligové sezony vstoupili velkolepým způsobem, jako lídři svých týmů, jež aktuálně zaujímají druhé a třetí místo v tabulce Kooperativa NBL. Opavský generál Jakub Šiřina a nový pardubický šéf Tomáš Vyoral. Právě tihle dva dirigenti byli jmenováni kapitány pro ligovou All-Star Game 2020, kterou bude v neděli 19. ledna od 15 hodin hostit Sportcentrum SLUNETA v Ústí nad Labem.

 

Čerstvě 32letý Jakub Šiřina bude kapitánem týmu Mazáků a jeho výsadou stejně jako u pardubického kolegy bylo vybrat si základní pětku na základě vlastních preferencí.    

 

„Vybíral jsem hráče se zkušenostmi, u některých hrála roli i destinace,“ zůstal zatím tajemný rozehrávač Slezanů, který svou zahajovací pětici musel volit z hráčů 28letých a starších. Na kapitána Mladých pušek Vyorala tak připadla množina 27letých a mladších.

 

„Já jsem vybíral hráče, kteří každý mají významnou roli ve svém týmu. Jejich výhodou bude, že každý umí dát koš odkudkoli,“ nenaznačil o mnoho víc mladší kapitán, neboť stejně jako starší soupeř budou svá esa odhalovat až v následujících dnech na sociálních sítích ligy.

 

Zbývající sedmičku borců pak donominují trenéři obou hvězdných výběrů – děčínský Tomáš Grepl jako kouč Mazáků a jeho ústecký rival Antonín Pištěcký jako kormidelník Mladých pušek.

 

Prodej vstupenek na All-Star Game byl spuštěn už dnes na webu utkanihvezd.cz. A na co se 19. ledna vlastně můžete těšit?

 

Exhibiční utkání, jehož vítězové obdrží luxusní hodinky Lotus, stejně jako loni nabídne novinku v podobě (tentokrát už čtyř) kruhů umístěných poblíž půlicí čáry, z nichž bude střela platit za 5 bodů. „Na střelbu za pět se tolik nedá spoléhat, budeme chtít hlavně pobavit diváky a samozřejmě vyhrát,“ je k využívání dalekopalby opatrný Tomáš Vyoral. „Ani my na pětky nebudeme vyloženě spoléhat, ale párkrát je určitě zkusíme,“ přizvukuje Šiřina.     

 

Nedílnou součástí akce budou i tři individuální soutěže – ve smečování (Basketking Slam Dunk Contest), v trojkách (Hyundai 3-point Shootout) a ve hře jeden na jednoho (Kooperativa Faktor 1 on 1 Challenge). Ve vyřazovacím turnaji 1 na 1 vypsaného pro osm hráčů se opět objeví top hráči ligy, přičemž čtvrtfinálové dvojice budou vylosovány v přímém přenosu na sociálních sítích několik dnů před All-Star Game.

 

Do soutěže trojkových snajprů bude už potřetí přizván zástupce extraligy juniorů U19. A bude to ten, který bude mít před Utkáním hvězd v extralize nejvyšší úspěšnost. Aktuálně je pořadí TOP 3 střelců s větším počtem pokusů následující: 1. Matyáš Vrábel z USK Praha (50 procent, 32/16), 2. Nikolajs Atanasovs z GBA Jindřichův Hradec (47,7, 44/21), 3. Tomáš Jansa z Prostějova (47,6, 21/10). 

A už nyní lze odhalit i jeden bonus připravený pro fanoušky. Je jím speciální triko, které obdrží každý návštěvník ústecké ligové exhibice.

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

11

hodin

26

minut

59

vteřin

vs.

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

80:65

18:1836:3159:44

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále