V sobotu dojede Brno.

ČÍST DÁLE

6. 3. 2020

Preview: NH Ostrava vs mmcité1 Basket Brno

Kolo: 5

Datum: 7.3.2020,17:30

 

Po třetí v krátké době za sebou se ostravští basketbalisté představí na domácí palubovce. Tentokrát to bude s rozjetým Brnem. To v nadstavbové části prozatím nepoznalo hořkost porážky. Krom výhry nad Ostravany v půlce minulého měsíce si poradili jak doma s Hradcem Králové, tak také přivezli cenný lup z Kolína.  

Ve středečním zápase si v domácím prostředí poradili s Hradcem Králové, který přijel v okleštěné sestavě a na svého soka nestačil. Domácí drželi střelecky především Kirves a Roby, který tak navázal na svůj výborný výkon proti Kolínu minulou sobotu. Do sestavy se již naplno vrátil také Heřman, který v minulých měsících laboroval se zraněním. 

Domácí celek si ve středečním zápase poradil s Kolínem v poměru 97:89, kdy ve velmi ofenzivním zápase, měl přeci jenom přesnější mušku než jejich sok. Tým výborně dirigoval Newkirk, autor 22 bodů. Zdatně mu sekundovali oba podkošoví hráči Holsey s kapitánem Petrem Bohačíkem . Výhra se ovšem nerodila lehce. V prvním poločase domácí prezentovali dosti propustnou obranou a především kolínský Adam Číž toho zdatně využíval. Naštěstí pro klid duše ostravských fanoušků to ve druhém poločase bylo jinak a domácí v obraně přeci jenom přidali na obrátkách, vypracovali si náskok, který do konce zápasu již nepustili. 

V sobotu tedy budeme svědky zajímavé podívané, ve které uvidíme tým hrající ve formě proti týmu, který ještě chce zamíchat kartami. Zápas začíná v tradičním čase. 

 

Z tábora soupeře:

Tým kouče Růžičky se v této sezóně prezentuje celkem zajímavým stylem basketbalu. Dravé mládí v průběhu sezóny doplnil například zkušený Jakub Krakovič či křídelník Roby. 

Po zranění můžou Brňané opět počítat s Heřmanem, kterému může sekundovat pod bezednými koši také Kirves či Jokl. Na křídlech pak najdeme pro změnu čerstvého reprezentanta Farského, který v minulém reprezentačním bloku udělal značný dojem nejen na kouče české reprezentace, ale také na celou basketbalovou veřejnost. 

 

Kammeon Holsey před zápasem s Brnem :" Poslední zápas jsme s Brnem nehráli vůbec dobře. Na sobotu se těšíme, že budeme pokračovat ve vítězné sérii. Potřebujeme však každého fanouška ať nas přijde v sobotu podpořit!"

 

TVCOM: http://bit.ly/nhbrnotvcom

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

18

hodin

18

minut

42

vteřin

vs.

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále