V sobotu proti Slunetě!

ČÍST DÁLE

21. 10. 2022

Preview: NH Ostrava vs Sluneta Ústí nad Labem

Kolo:6

Datum:22.10.2022

 

V šestém kole KNBL přijede do ostravské haly Tatran ambiciózní celek z Ústí nad Labem. Sluneta má do sezóny velmi tristní start. Před dnešním zápasem se krčí na dně tabulky, což rozhodně nejsou pozice, kde by chtěli být svěřenci trenéra Šotnara.

To domácí zažívají diametrálně odlišné pocity. Po třech odehraných zápasech (chybí zápas na půdě Brna (25.1.) mají bilanci 2:1. Prozatím se museli sklonit jen před USK, které svojí bojovností a i také výraznou produkcí svých stěžejních opor ostravský celek porazilo. 

Nicméně důležíté jsou hlavně 2 výhry, které si v domácím prostředí připsali. Ta nejčerstvější je ze zápasu s Olomouckem. 

Do zápasu měli domácí výborný vstup a hned si vypracovali pohodlný náskok.O ten sice  to sice rychle přišli, nicméně do kabin šli s mírným vedením. Vstup do třetí periody měli o něco lepší hosté a na chvíli se dostali do vedení. Vstup do poslední části měli domácí výrazně lepší a především díky Radukičovi s Belikovem. Tito dva v kombinaci s Morganem přispěli k celkové výhře 86:80.

Saša Jankovič před zápasem: "V sobotu opět doma přivítáme Ústí nad Labem.  
Sluneta v týdnu vyhrála a se stejným úmyslem přijede také k nám.  My jsme však připraveni uhajit naše hřiště a chceme vyhrát"

Štěpán Svoboda: "V sobotu přivítáme Ústí, které sezonu nezačalo nejlépe, každopádně si minulé kolo připsali první výhru, která je určitě motivuje do dalších zápasů. My se musíme soustředit hlavně na obranu, a předvést týmový výkon, jako minulé zápasy a poprat se o další výhru."

TVCOM: https://bit.ly/nhslunetatv
Pozvánka: https://bit.ly/pozvánka1

 

Z tábora soupeře:

Ambicióznímu celku ze severu Čech hrubě nevyšel start do soutěže. Úvodní porážka v derby či ztráta v zápase s Kolínem(oba zápasy odehrála Sluneta doma) znamenala první zemětřesení v kádru Pand. Své kufry si již musela sbalit letní akvizice Haney, který absolutně nesplnil očekávání, jenž náročné vedení na začátku sezóny do tohoto borce vkládalo. A není tajemstvím, že v případě pokračující výsledkové krize, nezůstane pouze u jednoho vyhazovu. Kádr se opět opírá zejména o zahraniční hráče a jejich bodovou produktivitu. Hlavními oporami jsou bezpochyby Svejcar či Pecka. První jmenovaný je nejlepší střelec týmu s průměrem 21/zápas. V týmu najdeme také Martina Nábělka, kterého ostravský fanoušek velmi dobře zná. Právě z domácího týmu před touto sezonou přišel do celku okolo řeky Labe.

 

#tojebasketbal

#OVAvsSLU

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

07

hodin

54

minut

39

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále