Venkovní šňůru zakončujeme porážkou.

ČÍST DÁLE

1. 4. 2022

OLOMOUCKO SE DEFINITIVNĚ ZAJISTILO V NBL

Hanáci doma naplno využili indispozic obou ostravských rozehrávačů (chyběl Nábělek a Ubilla hrál šest minut) a už první čtvrtinou (32-12) prakticky rozhodli o výhře (99-90), jež jim definitivně zajistila 11. příčku v letošní sezoně a tím i místenku v NBL pro příští ročník.

V prvním dějství udeřil REDSTONE převážně zpod koše a zatlačil NH do defenzivy. V poločase vedl 57-41 při skvělé 64procentní střelbě a i po třech čtvrtinách udržoval náskok v podobné výši. V poslední čtvrtině však zahájil stíhací jízdu NH křídelník Dedek, na nějž navázali i Vann a Heinzl a chybující domácí měli tři minuty do konce náskok už jen šest bodů. Pak už ale hostům zvlhl střelný prach a Hanáky uklidnil Kněževič.

Ten táhl vítěze 20 body a 13 doskoky, činili se i Tomsick (19+8 asistencí), Bracey (18), Vučkovič (15+11 doskoků) a McSwain (15). Za NH odpovídali Radukič (27+9 doskoků), Vann (17+11 asistencí), Dedek, Heinzl (po 12) a Šmíd (10). Z pole lepší domácí (v procentech 60-44) byli napřed i z brejků (22-16) a na doskoku (41-30).

Miljan Čurovič (kouč BK REDSTONE Olomoucko): „Všechno dobře dopadlo, ale bylo to hodně těžké. Kluci strašně chtěli a tomu odpovídal vstup do zápasu. Hlavně ve druhém poločase se ale našly slabší chvilky a Ostrava toho využila. Byli jsme potrestáni za výpadky v obraně, v závěru jsme se ale dokázali opět zlepšit a zaslouženě jsme vyhráli. Cením si toho, protože záchranu si tým vybojoval sám a nespoléhal se na ostatní výsledky.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Vstup do zápasy byl z naší strany hodně nepovedený a rozhodl o výsledku. V poločase jsme si něco řekli a výkon šel nahoru. Chyběli nám někteří hráči, jiní nastoupili pochroumaní, ale i tak jsem si představoval, že budeme hrát lépe. Snad se dáme před klíčovou fází sezony dohromady, protože bychom rádi po letech hráli v Ostravě play-off.”

Štěpán Svoboda (křídlo NH Ostrava): „O všem podstatném rozhodla první čtvrtina. Nabrali jsme velkou ztrátu a tu už jsme nedokázali vymazat, i když jsme se hodně snažili. Hlavně ve druhém poločase šla naše hra nahoru. Přesně tak se musíme prezentovat, pokud chceme být úspěšní. Nic jsme nezabalili, Olomoucko mělo v závěru co dělat, aby zápas dotáhlo k výhře.”

Lukáš Feštr (rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko): „Vstup do utkání byl parádní. Hráli jsme agresivně v obraně a dařilo se nám v útoku. Z toho pramenilo vysoké vedení. Pod dojmem náskoku a snadných košů jsme si ale začali myslet, že Ostravu přestřílíme, a to byla chyba. Přesto jsme nepanikařili, a i když Nová huť to v závěru stáhla, koncovku jsme si pohlídali.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

00

hodin

47

minut

22

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále