Ostrava přiváží z Prahy důležité vítězství

ČÍST DÁLE

21. 12. 2023

Review: Slavia Praha : NH Ostrava 70:85

Kolo: 17.

Datum. 20.12.2023

V posledním venkovním zápase v roce 2023 se ostravští basketbalisté vydali do Prahy, kde se utkali se Slavií Praha. Do zápasu měli velmi dobrý vstup a od od svého soka si udržovali mírný náskok. 

Bodově se v tomto zápase činil zejména Williams, autor 21 bodů. Do šaten šli Ostravané se 7 bodovým vedením.

Po změně stran pokračovali v nastoleném trendu svoji hry a ani jednou v celém průběhu zápasu svého soka nepustili do vedení. A to i navzdory zóně, kterou domácí ve třetí periodě hráli. Závěr zápasu se nesl v duchu zkoumání u IRS, několik TCH a tak ani nedošlo na napínavou koncovku, kterou si svěřenci trenéra Cholevy pohlídali. Mají tak na kontě již 5. výhru a na 9. Pardubice ztrácí již jen jedinou výhru. 

Kalendářní rok zakončí Ostravané 30. prosince domácím zápasem proti USK Praha.

Body Ostravy: 21 Williams, 16 Madden, 14 Rhodes, 10 Majerčák, 7 M. Svoboda, 6 Jeter, 5 Snopek Mička a Š. Svoboda a Heinzl po 2

Body Slavia Praha: Varner 19,  Shelton 18, Thopson a Pumprla 8, Okereafor a Agravanis po 7, 3 Mareš

Trojky: 4:8

Doskoky: 32:42

Hugo Salgado (kouč SK Slavia Praha)

“Za tenhle zápas můžeme vinit jenom sebe, hlavně kvůli úspěšnosti, která byla mizerná - 17 procent z trojek. Měli jsme otevřené střely, které musíme proměnit. Problémy byly také v defenzivě, na pick and rollu a v zodpovědnosti za svého hráče. Je potřeba se důkladně podívat na celý tým, kdo chce hrát, a kdo ne. Musím dát více šancí mladším hráčům, kteří si zaslouží hrát. Na tréninku jsou dobří, takže začnou hrát více i v zápase. Je potřeba je nechat vyhrát se a zlepšovat se do budoucna.”

 Radovan Mrázek (rozehrávač SK Slavia Praha): „Do zápasu s Ostravou jsme vstoupili poměrně dobře, utkání bylo do poločasu vyrovnané. Poté na začátku čtvrté čtvrtiny jsme začali ztrácet a Ostrava nám začala utíkat a bohužel jsme už nedokázali tento souboj vyhrát a prohráli jsme o 15 bodů.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Dneska pro nás důležité vítězství, trošku jsme se odlepili od Slavie. Pořád bychom chtěli do skupiny A1, byť je to vesměs v nedohlednu, ale kdyby náhodou jsme byli v A2, tak to bylo velice důležité vítězství. Já si myslím, že se to zrodilo naší agresivitou v druhém poločase, byť jsme tam měli hned problém s fauly, ale byli jsme dostatečně agresivní, že jsme tlačili Slavii ke zdi fyzicky. Potom hráli zónu, my jsme se tam trošičku zadrhli, to už je asi podruhé, ale nakonec jsme to naší vůlí otočili v náš prospěch, když jsme si půjčovali balon, a ten basketbal vypadal velice dobře. Bereme výhru a jdeme si užít Vánoce a pokračujeme snad v tomhle duchu dál.”

Jan Mička (power forward NH Ostrava): „Pro nás dneska velice důležité vítězství, nemyslím si, že jsme hráli úplně nejlíp, byli jsme takoví trošku ospalí možná, ale dotáhli jsme to do vítězného konce a můžeme si užít svátky.”

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále