Ostravští vyrážejí na poslední letošní venkovní zápas na Slavii

ČÍST DÁLE

19. 12. 2023

V 17. kole se ostravští basketbalisté rozjedou k poslednímu venkovnímu zápasu v kalendářním roce 2023. Soupeřem jim tentokrát bude Slavia Praha. Tento celek byl v základní části tím prvním, který soubor kouče Cholevy letos porazil. A to na domácí půdě výrazným rozdílem. Nutno podotknout, že hosté přijeli k zápasu s velkým zpožděním. 

V průběhu probíhající sezóny Sešívaní hodně točí sestavou. Již tři Američané jsou v týmu pryč a do týmu postupně přišel nejprve Brit Okereafor a následně také Řek Agravanis. Cizineckou letku pak doplňují Američané Thomson a Varner. Z českých zkušených hráčů pak najdeme Radka Pumprlu či Michala Mareše.

Ostravané mají za sebou vítěznou sobotu, kdy na domácí půdě snadno porazili Olomoucko a přeskočili jen v tabulce Kooperativa NBL. O osudu zápasu rozhodla zejména třetí perioda, kdy domácí svého soka jasně předčili a došli ke 4. výhře. 

Zápas v Edenu začíná v 18:30 a sledovat je můžete na odkaze níže.

Ohlasy před utkáním: “Čeká nás teď venkovní zápas se Slavii, budeme se snažit dát do toho vše abychom přivezli domů cennou výhru a posunuli se tak výše v tabulce,” podotýká ke středečnímu zápasu Dominik Heinzl.

“Ve středu hrajeme na Slavii. Chceme vyhrát, abychom se od tohoto týmu odpoutali na jedno, respektive na dvě vítězství. Chceme se před Vánocemi dobře naladit, ale povede k tomu jen a pouze náš dobrý výkon a to zejména na obranné polovině, dále si musíme dobře půjčovat míč a také týmová hra v útoku. Musíme si pohlídat dvě nové posily Slavie, a to Agravanise s Okereaforem,” uzavírá preview asistent trenéra Nihat Gürbüz

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále