Již zítra odehrajeme první kolo nové sezóny.

Preview k prvnímu zápasu sezóny.

ČÍST DÁLE

11. 9. 2020

Preview: NH Ostrava vs Kingspan Hradec Králové

Datum: 12.9.2020

Čas: 17:30

 

Preview:

Sobotním zápase vstoupí ostravští basketbalisté do dalšího ročníku KNBL. Jejich soupeřem bude tentokrát celek z Hradce Králové. S tímto celkem odehráli v loňské předčasně skončené sezóně několik zápasů ve skupině A2. A také s různou bilancí. 

Do nové sezóny vstupují svěřenci trenéra Bálinta s cílem zachovat si ligovou příslušnost a ještě víc dát prostor mladým hráčům. 

V přípravě se ostravským příliš nedařilo. Ze 7 zápasů vyhráli 2 a skoro pokaždé dostali 90 bodů. Na vině je ale mladý kádr, kterému se musí dát šanci na rozehrání. 

 

V nové sezóně budou domácí opět spoléhat na dlouholetého kapitána Petra Bohačíka, zkušené křídelníky Filipa Šmída s Radkem Pumprlou a na mladého rozehrávače Martina Nábělka. K již výše zmíněným dále musíme připočítat mladé české hráče v podobě Štěpána Svobody, Tomáše Havlíka (člen širšího reprezentačního kádru U20), Dominika Lukáče, Matěje Snopka či Dominika Heinzla. V týmu také dál pokračuje slovenský reprezentant Juraj Páleník. 

Zápas začíná v tradičním čase v 17:30 a sledovat ho můžete klasicky buď v hale nebo na TVCOM.

Z tábora soupeře:

Tým z východu Čech před touto sezónou neprošel nijak výraznou obměnou týmu. Zkušenost v podobě Lošonského, Sedmáka, Stamenkoviče či Peterky. V týmu také zůstávají mladí hráč jako Kantůrek, Koloničný či Brožek.  To vše pod taktovkou kouče Lubomíra Peterky. Loni tento tým dosáhl na konečné 9.místo. 

V přípravném období před nadcházející sezónou si vedli hráči z palubovky na Třebeši různě.  Připsali si jak skapl ambiciozního Olomoucka v poměru 89:81, tak také porážku například od Děčína či sousedních Pardubic.  Dále se utkali s týmem z Polska či Kolínem. S tímto celkem odehrál hned dvě utkání a z tohoto zápasů vyšel s bilancí 1:1. 

Novou akvizicí v týmu Sokolů je bezpochyby zkušený ligový harcovník Jiří Šoula. Hráč, který působil v Pardubicích, v Jindřichově Hradci či v Kolíně.  A již v přípravě ukázal, že bude velmi platným hráčem.

Ohlasy před utkáním: "Konečně po několika měsících ostrý zápas na který se všichni těšíme. Hradec si udržel sehranou osu týmu z loňské sezóny, ale my určitě nechceme začít prohrou."

TVCOMhttp://bit.ly/tvcomovahra

 

Na zápas v rouškách!

Z důvodu zvýšeného počtu nakažených covidem -19 v  posledních měsících je nutné na domácí zápasy chodit s rouškou a dodržovat odstup 2 metry od sebe. 

Prosíme všechny fanoušky o striktní dodržování těchto nařízení  z MZČR.

#tojebasketbal

#OVAvsHRA

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

09

hodin

58

minut

48

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále