Z Hané se vracíme s porážkou.

Třetí venkovní zápas, třetí porážka v řadě.

ČÍST DÁLE

19. 2. 2022

Olomoucko se postaralo o další dramatizaci boje o vyhnutí se baráži, když domácí výhrou 85-76 nad NH dorovnalo počet čtyř vítězství GBA. Nebylo to ale ani trochu snadné, byť o Ubillu oslabení Ostravané už delší dobu nezáří a zatížila je již pátá porážka ze šesti posledních utkání.

REDSTONE v první čtvrtině pod taktovkou rozehrávače Feštra ze 7-9 během pěti minut obrátil na 24-12, ovšem Nová huť ve druhém dějství z minus 17 dokázala díky Radukičovi a Štěpánu Svobodovi z trojek a útočných doskoků manko stáhnout pod deset bodů a ve třetí čtvrtině už byla zpět jen o pár bodů.

Domácí poté čtyřmi trojkami natáhli nový 15bodový trhák, aby hosté z podkošových operací snížili 90 sekund do konce na 78-74. Půl minuty do konce ale rozhodl nesportovní faul Svobody o definitivním konci ostravských nadějí.

Hanáci se opřeli o kvintet Vučkovič (15+11 doskoků), Tomsick (14+9 asistencí na 8 ztrát), Dragovič (14), Kněževič a Feštr (po 12), za NH byli vidět  Radukič (23+14 doskoků), Vann (18) a Svoboda (12). Olomoucko si pomohlo šestkami (22-8), body z brejků (16-5) i trojkami (20/9 - 30/6), hostům naopak byla málo platná převaha zpod koše (32-48), z útočných doskoků (9-14, body z nich 9-19), nižší počet ztrát (15-10) i o 17 střel z pole navíc.

Miljan Čurovič (kouč BK REDSTONE Olomoucko): „Je to pro nás extrémně důležité vítězství. Myslím, že jsme si úspěch zasloužili, přestože byly pasáže, kdy jsme zápas neměli pod kontrolou. Bojovnost a naše obrana ale přinesly vítězství. Dokázali jsme ustát i těžké okamžiky, to by nás mělo před dalším pokračováním soutěže posílit. Současně musím přiznat, že psychicky to bylo pro všechny neuvěřitelně těžké střetnutí. Věřím, že v podobných výsledcích budeme pokračovat.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Tato porážka jde za trenérským týmem. Nedokážeme zřejmě hráče patřičně namotivovat. Zřejmě mají představu, že o nic nejde, že máme dostatečný náskok a předkolo play-off jisté. Hráč, který přijde jako střelec, nedá šestky, zpod koše zahodíme střely jako zbytek ligy za celou sezonu. To se musí změnit.“

Dominik Heinzl (power forward NH Ostrava): „O výsledku se rozhodlo v prvním poločase. Nevím, proč nám to nešlo, ale špatný vstup do zápasu jsme neměli poprvé. S tím musíme něco udělat. Sice se nám podařilo velkou ztrátu téměř dohnat, na otočení výsledku to ale bylo málo. V reprezentační přestávce na tom musíme zapracovat.”

Erik Klepač (křídlo BK REDSTONE Olomoucko): „Takové vítězství jsme potřebovali. Bylo to složité. První poločas byl v pořádku, pak to ale byly chvílemi velké nervy. Naštěstí jsme koncovku zvládli a teď se pokusíme, abychom rozjeli nějakou úspěšnou sérii.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

19

hodin

48

minut

44

vteřin

vs.

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále